Čtenář nepřihlášen.
Náš tip: Nechte si zasílat jednou denně nově vložené příspěvky do Vaší emailové schránky. Stačí se jen zaregistrovat.
Téma: Hotelová škola Bohemia
Odesílatel: George Edimax
Datum: 18.01.2007 11:12
Její nadšení a možná i naše zesílilo při dni otevřených dveří.O to horší je procitnutí do reality,která je čím dál tvrdší,čím déle dcera tuto školu navštěvuje.Předeším bych apeloval na zájemce o studiu na tuto školu,aby si předem zjistili informace o škole od rodičů a žáku,kteří tuto školu navštěvují,protože svět není takový,jaký Vám ho pan ředitel Pecina namaluje při prohlídce této školy.Zkrátka a dobře:"Když ptáčka lapají,pěkně mu zpívají."
Myslím,si,že nemají zajem o žáka jako takvého,ale o peníze.Předem se připravte,že pokud chcete,aby Váš syn nebo dcera měli na této škole trochu úspěch,budete platit,platit a platit.Jeden příklad za všechny.Chcete jedničku z odborných předmětů,musíte chodit na zajímové kroužky.Chcete chodit na zájímové kroužky,tyk si je zaplaťte.Navíc,pokud si platím soukromou školu,je mi o to nepříjemněší arogance některých kantorů.Jmenovitě nebudu komentovat,ten koho se to týká a přečte si tento článek,ví o koho jde.
Téma: Re: Hotelová škola Bohemia
Odesílatel: nickname (77.236.200.*)
Datum: 18.05.2015 15:13
A pan ředitel Pecina umí udělat velmi dobrý dojem na zájemce o studium i jejich rodiče. V jeho podání se jedná o vynikající školu.
Měli byste se však zajímat spíše o reference od bývalých studentů. A třeba i od zaměstnanců.
Bohužel, ve skutečnosti Hotelová škola Bohemia postrádá úroveň.
A nejen hotelovka, ale i Střední škola Bohemia, která provozuje učební obor Pedagogické lyceum, patřící stejnému majiteli a podléhající též vedení ředitele Peciny, je pod úroveň.
Tyto dvě soukromé střední školy od Vás vyberou peníze za školné, ale neposkytnou Vám žádnou přidanou hodnotu oproti státním středním školám.
Neříkám, že pedagogický sbor je nekvalitní. Naopak, mezi učiteli jsou skvělí pedagogové.
Ale bohužel vedení školy nezáleží na kvalitě pedagogů ani na kvalitě studentů. Jediné, na co se vedení školy upíná jsou peníze za žáka. Čím více škola přijme žáků, tím více dostane peněz od Kraje. A další peníze samozřejmě plynou od rodičů žáků za školné.
Nejedná se o výběrovou školu, přijímací zkoušky se nekonají, pan ředitel Pecina vezme každého. "Měl jsi na ZŠ na vysvědčení čtyřky, pětky? Nevadí!"
Takový přístup přiláká spoustu takřka negramotných zájemců o studium... Váš potomek se pak mezi těmito "negramotnými" spolužáky moc nenaučí.
Jak říkám, hotelovku ani lyceum Bohemia NEBRAT.
Odesílatel: Jan Plašil
Datum: 17.02.2010 13:56
Odesílatel: Bezejmenný
Datum: 02.03.2010 18:38
Odesílatel: Bezejmenný
Datum: 02.03.2010 18:28
Jinak co se týče Vašich názorů, tak se shodují s mnohými jinými názory co tady jsou. Když má více lidí shodné názory, tak už to asi o něčem svědčí. A nějaké chvály na školu, které tady zanechal pan Kropáček mu nejsou nic platné.
Sleduji, že situace se tu stále zhoršuje. Studenti platí víc a víc za větší a větší nic. Ani vlastně neví, za co platí, že? Dříve toto nebylo a školné stoupá stále vzhůru víc a víc. Dělníci dřou na praxích za pár šupů, aby panstvo mělo do kapsy a mělo se čím reprezentovat. Je to instituce, kde se sprostě využívá mladá pracovní síla a především děti z ekonomicky lepších rodin ke svému vlastnímu a přehnanému obohacování a reprezentaci. Vše, čím se tato škola chlubí, všechny úspěchy na soutěžích a všechny akce, to je jenom práce jejich studentů, především těch aktivnějších.
Veškeré zahraniční stáže a veškeré zájmové kroužky by měly být přístupné všem a bez příplatku. Vždyt už jenom díky úspěchům na soutěžích škola vytěží více než dá dotyčný student za školné. Nebo to školné snad nestačí ? Asi ne. Stále se zvyšuje. Jenže starost o studenty se snižuje a také jejich dovednosti. Toto dříve vůbec nebylo !
Navíc student se má naučit novým poznatkům a praktickým dovednostem, které v životě uplatní. Ale když se ze studenta stává klient, to je trochu na zvracení.
Vždyt je to vidět, co umí studenti, kteří maturovali před 10 lety a co umí studenti, kteří maturovali nedávno.
Je to jako dělení lidí v lágru. Ti co vypadají bohatší a zdatnější, ti jsou vítáni a měřeni lepším metrem. Ti co vypadají neschopně a chudě, ti jdou stranou.
Pravda je jen jedna, lidé si to řeknou mezi sebou jak to vlastně je a jednou bude už pozdě na omluvy a na měření studentů stejným metrem.
Vedení nestojí za nic. Především paní Šarounová si hraje na první dámu USA a vozí se ve stříbrném Volvu jako v limuzíně. Její vystupování je ovšem vrchol arogance a ta zjevně vychází z nízkého sebevědomí.
Když nebudete mít na této škole nějaké konexe a známé, tak se slušným jednáním a zacházením nepočítejte.
Jediné co vedení pro studenty dokáže udělat je to, že každý rok zvednou jednou nanejvýš 2x prdele z těch prosezelých židlí a popřejou studentům úspěšná studia, nebo se loučí na konci každého školního roku.
To je jediné pozitivum, které jsem u vedení našel. Bohužel. Vše je jen práce studentů a tito kašpaři na nich vydělávají a chlubí se jejich prací. Bez studentů, kteří měli být původně jen studenti, kteří se měli něčemu původně naučit a neměli být dojné krávy, by byli nejspíš na mizině.
Tato škola je přesným obrazem této doby. Na prvním místě jsou peníze, úroveň jednání s lidmi a dovednosti studentů jsou jedná velká neznámá. Dříve to tak na hotelovce nebylo ani v této společnosti. Dopředu se dostávají jen peníze a vlastní zájmy, ale morálka a etika zůstává pozadu. Tím se vysvětluje špatná úroveň studentů a střídání učitelů.
Kdo hledá místo učitele, může jít sem. Tady máte jistotu, že se na chvíli ohřejete než zase pujdete na pracovní úřad.
Proti vedení nezmůžete nic, jelikož ve chvíli kdy začnete oponovat, tak jsou ze studentů terče a rukojmí. Proto jediné rozumné řešení je - studovat na jiné škole. Snížení počtu studentů bude mít pro ně ekonomický dopad a stávající studenty nebude možné donekonečna ždímat.
To je vše, přeju Vám dobrou mysl při rozhodování.
Odesílatel: Luca26
Datum: 04.03.2010 22:10
Odesílatel: Bezejmenný...
Datum: 05.03.2010 16:48
Já se s jejich názory plně ztotožnuji. Ta arogantní paní ve vedení si myslí, že vládne světu jenom proto, že vyloženě parazituje na studentech, kterým ubývají peníze v kapse, ale nepřibývají vědomosti.
Takže si prosím přečti názory ostatních nebo se optej těch, co již odmaturovali a potom mě tu napadej a zastávej se zloděje.
Jinak se to říct asi nedá. Přeju ti úspěšná studia.
Datum: 08.03.2010 01:27
Datum: 09.03.2010 00:27
Upřímně - tipuju tě tak na prvák, stačí když vidim jak píšeš. Měla by ses radši učit než se bavit o něčem čemu vůbec nerozumíš. Hlavně češtinu s paní Machovou. Nebudu už nic řešit a hlavně ne s tebou. Taková debata opravdu nikam nepovede.
Datum: 09.03.2010 12:36
Datum: 08.03.2010 23:50
Nikde sem nepsal že bych měl s ní nějaké problémy. Ale jde mi o celkový přístup. Arogance vychází z nízkého sebevědomí a já mám sebevědomí v pořádku, tudíž nemám důvod být arogantní. To můžeš být klidná. Ty vzkazy sis sice četla ale vůbec jsi to nepochopila.
Každý není arogantní, protože k tomu třeba nemá ani důvod se tak chovat,víš.
Já ji neurážím, protože to jsou prostě zloději a pokud se mnou stále nesouhlasíš, pobav se o tom s více lidma. Podle mě studuješ krátce, ale jak píšeš, že ji znáš déle, tak jistě to bude nějaká tvá příbuzná nebo seš s ní třeba spojena přes příbuzné. To by vysvětlovalo, proč se ji tady pořád jako jediná takhle slepě zastáváš
O mě může říct někdo, že jsem zloděj a vůbec mě to neurazí, celý náš národ je národ zlodějů slečno
Máš se ještě hodně co učit.
Co se týče vedení, učitelů, studentů, tak chyba je vždy na všech stranách. Jenže problém je ten, že následky by měl odnést vždy student a ne učitel vyhazovem kvůli tomu, že se prostě někomu dost nelíbil.
Lidem jde o to, co se tady píše a ne kdo to píše, chápeš?
Zvlášt to zajímá ty, kteří chystají dát dítě na tuto školu. Ale promiň, je hezké že to vidíš jinak, ale všichni jsou proti tobě v převaze. Tudíž je jasné, co je pravda. Podívej se co psal pan Potůček. Je to pan učitel a píše to samé co já...nebo myslíš, že měl taky neupravenou kravatu nebo košili?
Nebuď směšná. Tvé jméno mi nic neříká a není mi k ničemu. Pokud se nad tím zamyslíš jednoduše, tak dříve si na hotelovku nikdo nestěžoval !! A proč ? Protože studenti něco uměli a platili o polovinu menší školné, ale platili a věděli za co !
To ty asi nepoznáš, dokud nebudeš sama vydělávat peníze. Potom pochopíš, proč to ty lidi tak štve.
To co se zde píše jsou fakta a nikdo tím není uražen. Naopak je to krásný popis této školy v současnosti a jejího vedení.
Dík za tvůj čas a měj se. S pozdravem
Milan Horáček (ale nevím k čemu ti moje jméno bude)
Datum: 08.03.2010 01:28
Datum: 05.03.2010 16:53
To jsi mě asi nepochopila. Na této škole se vystřídá 90% učitelů za 4 roky, protože vedení je špatné. To ti potvrdí každý kdo tam pracuje. Tudíž tam učitelé drží pohromadě. Mají s nimi problémy nejen studenti, ale i zaměstnanci. A peníze mizí neznámo kam.
Myslím si, že jsi teprve v 1 ročníku. Nevíš o této škole a vedení nic a mě tu napadáš za reálná fakta.
Proč myslíš, že tam dlouho žádný učitel nevydrží ?
Zkus se optat té úžasné paní Šarounové, co jedná podle tebe s každým narovinu a je to férová ženská
Datum: 05.03.2010 16:36
Vy jste zřejmě slečna, která studuje na této škole chvíli a už si myslí, že vidí i za roh.
Nejde mi o peníze, ale o princip. Co udělá vedení školy pro zahraniční stáže ? Nic, to máš chybné informace.
Vízum si musíš zařídit sama a dopravu tam a zpět také. Do toho vedení nezasahuje, spíš jenom v té věci, že tam můžeš vycestovat. Pokud máš dobrý prospěch. V čem se vedení školy stará o zahraniční stáže ? To by mě velice zajímalo slečno. že nic neplatí je pochopitelné, ale že nic nezařídí, když tuto možnost nabízejí na Dnu otevřených dveří lidem, to je trochu smutné, nemyslíš ?
Určitě tam studuješ krátce, třeba budeš po maturitě moudřejší a budeš mít na věci s touto školou spojené větší nadhled. Když se paní Šarounové směle zastáváš, to spíš svědčí o tvé neznalosti jejího jednání s lidmi nebo ses s ní nikdy nebavila...anebo jsi stejná jako ona, to je taky možnost. Jinak kde jsem vzal její názor na chování - Já ji znám narozdíl od tebe a 4 roky jsem jí musel trpět.
Ale nehodlám se tu s tebou přít a napadat se. Vidím že budeš o hodně mladší a je to pro lidi v tvém věku veliká móda, napadat se někde na fóru, hádat se a tím pádem spamovat, ale mě toto nijak nebere.
Co se týče Tvé poznámky o anonymitě - Luca je tvé jméno a 26 je příjmení ?
Nejdřív se podívej, jestli tu máš celé jméno ty a podle toho pak napadej ostatní a mluv o tom, kdo jedná narovinu.
Díky
Odesílatel: kocourek
Datum: 05.03.2010 15:04
Datum: 08.03.2010 01:06
Odesílatel: kocourek
Datum: 19.03.2010 17:26
Odesílatel: jirabo
Datum: 19.03.2010 20:59
Datum: 08.03.2010 23:59
Asi ty lidi neumíš dost dobře prokouknout, ale to je spíš dobře. Za nějaký čas ji můžeš začít taky kritizovat (jestli tam ještě studuješ)
Datum: 08.03.2010 23:30
Je dobře že to vidíš jinak než třeba já a další, ale časem třeba názor změníš
Co vím já, tak s panem Kropáčkem se dalo rozumně pobavit. Jako člověk s člověkem. Z jeho jednání a především tónu hlasu nebylo znát že je náš nadřízený a vedoucí. Dalo se s ním rozumně pobavit. Ale při debatě s paní Šarounovou si většina lidí připadala jako hadr a ta nejnižší forma života.
Třeba máš jinou povahu a seš více optimista a to špatné na lidech moc nevnímáš. To je jedině dobře, tak at ti to vydrží
Datum: 17.02.2010 13:49
dál co se tam eště platilo hned si vzpomenu .. jo daval sem penize na exkurzy do prazdroje do vitany, a na moravu nekam, jako autobus nejede na vzduch.. je pravda ze dyby skola udelala gesto a zaplatila to.. budeme si o ni myslet ze smeruje spravnym smerem, ale to by nebyla nase stara dobra bohemka.. me se prave libi ze sme si museli osefit vsechno sami a sami se na tom dohodnout a sami podat zadost na vedeni.. dyby to delal nekdo za nas tak tam sedime jak ovce a kde nic tu nic a ani si to neuzijem.. tagle david sehnal autobusy, my sme to zafinancovali, 4taci si vzali nas vejlet jako pruvodcofky, pani janska s panem capkem si udelali prima vejlet. proste nemuzete svadet vsechny vase zivotni problemy a nezdary na jednu skolu.. ja se ridim timdle.. cim vic je to pro me tezsi tim vetsi je to vyzva a tim vic si to uziju kdyz se ohlidnu zpatky :D tim koncim pro televizi real Jan plašil :D
Datum: 17.02.2010 13:18
ale je fakt ze chudaci studenti.. treba mi meli kazdej rok jinyho ucitele na eko.. a kazdej si mlel to svoje nejhorsi ta poslední ta me rozsekala jako :( a kdo pak se ma pripravovat na maturu za tedle podminek.
anglictina to sami. ale nic jinyho se tam tak zavratne nestrida akorat myslim tam byl problem s češtinarema loni..
Datum: 17.02.2010 12:54
Odesílatel: Cenzura www.Chrudim.cz
Datum: 24.12.2009 16:17
P.S.Dodneška jsem nepochopil,za co se vlastně na této škole připlácí a dnes už to ani neřeším.
Odesílatel: XY
Datum: 18.06.2009 15:10
Odesílatel: Diesel1
Datum: 16.06.2009 10:17
Odesílatel: Katka Koutová
Datum: 14.06.2009 23:26
Datum: 19.06.2009 20:52
Odesílatel: Jihlavak
Datum: 19.06.2009 22:09
Odesílatel: student
Datum: 16.06.2009 17:29
Odesílatel: StudentHš
Datum: 24.05.2009 10:45
Odesílatel: jetel.hudzum
Datum: 18.06.2009 13:42
V obchodu platí, že každý nemůže být náš zákazník. Někdo chce vysokou kvalitu, někdo nízkou cenu, oboje dohromady nejde.
Vedení školy však chce uspokojit všechny zákazníky. Je tak těžké říci rodičům, že si naše škola zakládá na prestiži a jestli chtějí, aby jejich dítě mělo prestižní školu a dobré uplatnění, že pro to musí něco udělat? A pokud to neudělají, tak bohužel?
Jen tak jde budovat prestiž. Všechno ostatní je jen snaha o naplnění vlastní kapsy a zákazníci to vycítí.
ORIGINÁL ČLÁNKU BYL PUBLIKOVÁN NA:
http://www.facebook.com/group.php?gid=110550441473#/topic.php?uid=110550441473&topic=9374
Odesílatel: alena.nemcova
Datum: 16.06.2009 17:22
také bych ráda reagovala na tuto diskuzi coby absolvent HŠ Bohemia (maturant 2001). Pročítám si se zděšením tuto diskuzi. Za nás takovéto problémy rozhodně nebyly. Pamatuji si, že už za nás byl pouze problém s vyučujícími na jazyky, a to poslední maturitní rok, kdy nám odešla skvělá učitelka na angličtinu Karolína a místo ní nám dali jinou vyučující. Jedna polovina maturitního ročníku byla ráda, že vůbec odmaturovala z angličtiny. Co se týče praxí, tak nám bylo jasné, že si výdaje s tím spojené budeme hradit sami, nikoho z nás to nijak nepohoršovalo. Na praxi jsme jezdili rádi a užívali jsme si ji. Dokonce při přidělování praxí se vedli ve třídě "boje" kdo kam půjde a na některé akce jsme se kolikrát ani nedostali, protože byl o ně velký zájem. Zahraniční stáže byly nezapomenutelné a jsem velice ráda, že jsem měla tu možnost absolvovat dvě stáže v Německu, z kterých čerpám dodnes. Kvalita výuky byla za nás na dobré úrovni, měli jsme skvělé pedagogy (hlavně paní Štrosová, paní Karásková a paní Irena na cesťák), je smutné jak je škola dnes vnímána. My jsme byli hrdí na to, kde jsme studovali a tři roky ztrávené na HŠ Bohemia byla moje nejlepší studentská léta. Moji spolužáci a přátelé, kteří nadále pracují v tomto oboru jsou dnes velice žádaní a pracují pro prestižní restaurace nebo hotely.
Alena Němcová (Divišová)
Odesílatel: Romana Němcová
Datum: 16.03.2010 12:52
také bych ráda reagovala na tuto diskuzi. Byla jsem jedna z prvních studentů na této škole. Jsem velice znepokojena, co se píše, ale já si rozhodně stěžovat nemůžu. Jsem ráda, že tuto školu mám. Díky ní jsem pracovala několik let v Německu, procestovala kus světa a naučila několik jazyků. Když jsme začali studovat na HŠ, kdo chtěl něčeho dosáhnout, musel se tvrdě učit a pracovat i mimo školu. Dalo mi to hodně a dnes za to všechno děkuji, protože nemám problém si najít práci. Tímto bych chtěla poděkovat všem z vedení a kantorům za super období, které jsem na škole prožila. Všem přeji hodně úspěchů!!!
S pozdravem
Romana Němcová
Datum: 09.03.2010 01:49
Odesílatel: Circulus
Datum: 16.06.2009 19:40
A můj vztah k HŠ? Kdybych sem nešla, udělala bych lépe, avšak na straně druhé jsem ráda, že jsem tu poznala nové kamarády a některé učitele/ky mám také ráda. Ovšem kdybych věděla to, co vím teď, nevkročila bych sem - byla to velká chyba. Měla jsem si pořádně promyslet, co chci dělat - tento obor mě už nezajímá a školní výuku vnímám jen tak, že prostě přežívám. Svoji chybu si uvědomuju a jsem zastánce motta: Chybama se člověk učí.
Odesílatel: rodič studenta HŠ
Datum: 16.06.2009 20:09
Odesílatel: sponter
Datum: 17.06.2009 09:59
Datum: 18.06.2009 13:40
Jeden názor tvrdí, že fluktuace je běžným jevem i v dalších odvětvích ekonomiky, tedy i ve školství. Stavím se proti tomuto názoru. Srovnávat školství s dělnickými, nízko kvalifikovanými profesemi, kde je fluktuace skutečně běžná, je nesmysl.
Školství je speciální obor, kde, ač se to někdy nezdá, pracují vysokokvalifikovaní pracovníci, u kterých je obvyklá nižší fluktuace. Druhý důvod, proč vyžadovat nižší fluktuaci, je ten, že při výchově a vzdělávání je potřeba zachovávat určitou kontinuitu tohoto procesu. Časté výměny znamenají jednoduše snížení kvality poskytovaných služeb, v tomto případě vzdělání. Ne, že by noví učitelé byli horší než předchozí, ovšem nemusí mít zkušenosti, neznají zdejší poměry, neví, co žáci již probírali a mívají jiné didaktické metody než jejich předchůdci, na něž si žáci již zvykli. Vysoká nahraditelnost učitelů má také vliv na vnímání pozice učitele žákem. Snižuje se autorita učitelů, což přináší další s tím spojené neblahé důsledky.
Proto by měla být fluktuace co nejmenší. Realita na HŠB je ovšem naprosto jiná. Během jednoho roku se obmění 30% učitelů, někteří nevydrží ani celý rok. Ve srovnání s jinými školami, což je jediné relevantní srovnání, je fluktuace dvoj až trojnásobná. Jen pro obrázek, ani v dělnických profesích není tak vysoká fluktuace.
Pan ředitel zmiňuje úspěchy v oboru, různé odborné akce pořádané školou a spolupráci s hotely. Zde je dobré zmínit, že se fluktuace týká především učitelů z řad "nehotelnických" předmětů jako jsou cizí jazyky, ekonomické předměty apod. Žák, který se shlédne v hotelnických předmětech a má v nich úspěch, nemusí realitu nehotelnické části vnimat kriticky. Nehotelnické předměty jsou však podstatně důležitější pro obecný rozvoj jednotlivce a jeho výraznější uplatnění v oboru nebo i mimo obor.
Jaké jsou důvody tak časté obměny učitelského sboru?
Z druhé ruky vím, že na samotného ředitele si stěžuje málokdo z rodičů nebo žáků. Žáci a rodiče si stěžují na učitele, ten s nimi přijde do styku a ten žáky hodnotí. Pan ředitel je mezi rodiči a majiteli jako na trní. A protože má zřejmě pocit, že se sním houpe křeslo, nezbývá mu nic jiného, než vyhovět oběma stranám - rodičům a žákům a pánům majitelům.
Majitelé si přece nepřejí, aby si "klienti" stěžovali. Chtějí spokojené žáky a to co z nich plyne do jejich kapsy. Rodiče tlačí na ředitele, že tak to přece nebude, my si školu přece platíme. A tak chudák pan ředitel a nakonec to odnese učitel. Vedení školy je však silně krátkozraké, učitelem to totiž samozřejmě nekončí. Výsledkem je nakonec vždy postižen klient - žák a jeho rodiče.
To je to, na co si zde lidé stěžují. Na koloběh, který začíná a končí u špatného vedení školy. Zejména pan ředitel není kometentní osobou na svém místě. Na jeho místo by bylo potřeba zvolit silnou osobnost s manažerskými vlastnostmi, která si poradí s neodborností majitelů při řízení školy a zavede takové standardy výuky a kázně, které by skutečně prestižní škola měla mít. Tak aby se nezasvěcený pohled zvenku a realita bez růžových brýlí nerozcházely.
ORIGINÁL ČLÁNKU BYL PUBLIKOVÁN NA:
http://www.facebook.com/group.php?gid=110550441473#/topic.php?uid=110550441473&topic=9400
Odesílatel: Civis Habitator
Datum: 17.06.2009 18:52
Odesílatel: student
Datum: 16.06.2009 17:28
Odesílatel: Eduard Kropáček
Datum: 01.06.2009 12:33
1) Hotel Horal
¨Vážený pane řediteli,
Děkuji za Vaše pozitivní hodnocení spolupráce a potvrzuji zájem o její úspěšné pokračování v příštím školním roce a nejenom v něm.
Velice si vážím Vašeho milého pozvání na tradiční zahradní party studentů 3. ročníků, ale bohužel se nemohu zúčastnit.
Věřím, že akce dopadne jako vždy úspěšně a těším se na setkání na půdě OREA hotelu Horal při sestavování plánu spolupráce na příští období.
S úctou
Ing. Rudolf Hamrle
General Manager
OREA Hotel Arnika****
OREA Hotel Horal****
2) Lázně Luhačovice
Vážený pane řediteli,
děkujeme za příznivé hodnocení naší spolupráce v oblasti praxe studentů Vaší školy v zařízeních sploečnosti Lázně Luhačovice, a.s. Praxi studentů Hotelové školy Bohemia s.r.o. v letošním školním roce podobně jako v letech minulých hodnotíme jako vemi prospěšnou.
Přijměte prosím naši omluvu, že se z důvodů pracovní zaneprázdněnosti nemůžeme zúčastnit zahradní party pořádanou studenty 3.ročníků.
S pozdravem
Ludvík Pavlištík
personální manažer
Lázně Luhačovice, a.s.
Lázeňské náměstí 436
763 26 Luhačovice
Odesílatel: Nebudu radsi psat
Datum: 11.06.2009 15:35
Odesílatel: Tomáš Kopecký
Datum: 11.06.2009 16:27
PS: nemám s HŠ Bohemia vůbec nic společného.
A ani bych se nedivil, kdyby na základě zde napsaných pomluv bylo podáno nějaké to trestné oznámení. Nic není tak anonymní, jak se zdá.
Datum: 09.03.2010 00:13
Ten může sice zjistit konkrétní IP adresu, ale zjistit konkrétní osobu, která toto psala nelze
Kdoví jestli by jsi u soudu s touto prosbou uspěl. Pochybuju že je zajímají nějaké internetové tahanice.
Kdyby jsme seděli u oběda a ty jsi mě nahrál na diktafon nebo i natočil kamerou, byl by to pro soud jasný důkaz.
Jenže důkaz je důležitější než svědek a ty právě žádný nemáš.
Pozor na to
Datum: 09.03.2010 00:02
Jedině trestní oznámení na neznámého pachatele. Ty budeš jistě nějaký chytrák. I kdybys zjistil odkud ti píšu, tak mi nemůžeš nijak dokázat, že jsem to psal opravdu já
Ale to je v pohodě, hurvínek viděl válku nějak podobně.
Datum: 09.03.2010 00:04
Je to naprosto anonymni, tak tady nestraš. Mnoho povyku pro nic.
Datum: 07.03.2010 21:50
1) V každé normální střední škole se Vám těžko stane že Vás za 4 roky odučí víc pedagogů než jste měl na základní 9 ti leté škole celkem. U hotelové škole je opak pravdou.
2) Hotelovka je škola soukromá, tudíž tam platí úplně jiná pravidla než na školách státních. A vzhledem k tomu, že ročně tam platí 17 000 školné a žák dostane pedagoga tupce, tak má myslím plné právo na lepšího a jít si případně stěžovat.
3) Píšete, že s HŠ Bohemia nemáte nic společného. Tudíž jak můžete vědět, že zde uvedená fakta jsou pomluvy? Pokud s ní nemáte nic společného, tak byste tady neměl lidi poučovat a vykládat nějaké pohádky o zašlých časech transporty.
4) Verze je jen jedna a tou je jen pravda. Pokud si pročtete více příspěvků. Vše je naprosto stejné, jenom je to podáno pokaždé jiným způsobem. Tudíž rozumně uvažující člověk zřejmě usoudí, že na tom co se mezi lidmi říká asi něco bude, zvlášt když to říká lidí víc. Nebo myslíte, že jsou všichni takoví chudáci, že se domluví a prostě hotelovku pomluví na internetu ?
Dnes je studium v módě a na učiliště se hlásí za základních škol 2 žáci ze 30 ti. Tudíž si to vše nechte pro sebe. Jste určitě starší ročník, vidíte to jinak, ale časy se mění, pozor na to !
Tuto školu jste nestudoval, nevíte o ní nic a těm studentům se ani nedivím. Tato škola byla dříve jiná a v době kdy jsem tam nastoupil já měla dobré jméno. Nyní je z toho pouze tunel, nic víc.
Za skoro 100 000 které by jste díky této škole vyhodil do vzduchu by jste si myslím taky rád někde postěžoval. Nebo vy máte peněz dost a cpete je každému do huby na potkání? Zřejmě ano. Nechápete podstatu věci
Odesílatel: Tommy
Datum: 07.03.2010 21:59
Brečet tu bez podpisu je nízké a ubohé.
Datum: 07.03.2010 22:34
Navíc, komu to stojí za ty problémy? Podávat stížnost? To radši bude držet hubu a krok a v klidu odmaturuje. Tady to je asi jako v hospodě u piva. Hotelovku tady každý s každým probere, no a co?
Spíš tebe by měli odpojit. Poučuješ tady a k tématu se sám nevyjádříš...kdoví jestli vůbec víš, co ty lidi štve.
A co se týče podpisu, ten tvůj je kde ?
Kdy tak krásně rozumuješ ?
Odesílatel: frantaa
Datum: 11.06.2009 18:47
Datum: 12.06.2009 09:52
Datum: 07.03.2010 21:56
To jsou jenom keci a teorie. Řidič MHD nikoho neučí a nemůže ovlivnit něčí vzdělání, ten jenom tiskne jízdenky.
Datum: 01.06.2009 16:22
Odesílatel: koukal
Datum: 26.05.2009 19:51
Přece jenom jde o prestýž školy a hlavně o studenty.
Datum: 28.05.2009 16:31
Datum: 01.06.2009 16:24
Odesílatel: Pan Kritik
Datum: 04.06.2009 16:16
Odesílatel: tohos
Datum: 04.06.2009 16:47
Datum: 07.03.2010 22:00
Odesílatel: k.l.
Datum: 04.06.2009 18:45
Datum: 16.06.2009 16:17
Musím se také vyjádřit k tomu, že rodiče, kteří dávájí dítě na tuto školu, vědí, že je soukromá - to nepopírám. Ale za těch 17.000,-Kč nebo kolik to vlastně činí by člověk čekal kvalitu, dobrý přístup atd. A já se Vás táži: "Je normální, aby se během jednoho školního roku vystřídalo pět učitelů na anglický jazyk? Je normální být téměř měsíc a půl bez výuky AJ? A je normální zametat s učitely, jako by byli jen nepotřebným kusem hadru?". Už více lidí tu psalo, jak to tu chodí. Stačí, aby si jeden jediný rozmazlený "parchant" stěžoval doma rodičům, jaký je to chudáček, že má toho a toho učitele, který dělá to a to špatně a že on, chudáček malá, dostává špatné známky a pan tatínek se sebere za panem ředitelem, vykecá mu díru do hlavy, ještě se opováží vyřknout hrozbu, že pokud tam ten a ten učitel příští rok bude nadále učit, jeho dítě končí. A co myslíte, že "TI NAHOŘE" udělají? Místo toho, aby nechali "ubohého" žáčka odejít ze školy, i když jeho prospěch není zrovna pochvalný téměř ve všech předmětech a kázeň mnohdy také není zrovna nejlepší, prostě učitele (jenž plnil jen svou práci) vykopnou nebo mu jednoduše neprodlouží smlouvu).
Copak to je prestiž?
Datum: 16.06.2009 16:36
Datum: 05.06.2009 16:24
P.S.To že je soukromá,ještě neznamená,že nedostává státní dotace.U většiny soukromých škol je její výše závislá na auditu hospodaření školy.
Odesílatel: rodič
Datum: 05.06.2009 17:06
Odesílatel: Jihlavan
Datum: 12.06.2009 20:16
Odesílatel: to bych radši nezveřejňovala
Datum: 13.06.2009 10:26
Odesílatel: František Novotný
Datum: 16.06.2009 09:42
Tak především se tu řeší, že učitelé nemají autoritu, jelikož studenti platí školné. Zároveň se ovšem škola vůči studentům chová jako k největšímu póvlu (mizející peníze, evidentně cíleně ponižující systém čipových karet na hlavní budově, který v praxi znamená nezákonné bránění volnému pohybu osob, čemuž se v praxi říká trestný čin omezování osobní svobody a chodí se za to i do vězení, vyžadování omluvenek podepsaných maminkou či tatínkem zletilého studenta, používání právně absurdního a především neplatného termínu "zákonný zástupce" ve smlouvě o placení školného pro zletilého studenta, která je tím pádem de iure neplatná, neboť kolonka pro podpis "zákonného zástupce", vyžaduje podpis osoby, jenž právně existovat nemůže, tedy ať je podepsaná kýmkoliv, jedná se o právní nesmysl, bránění zletilým studentům v opuštění školní akce bez povolení rodičů, což je za a) opět protiprávní, za b) lidsky ponižující a dle mého názoru zralé na zcela upřímných a férových poctivých českých facek...).
Co tedy vidíme? Pro vedení školy je student (či spíše jeho rodina) dojnou krávou a ničím jiným. Jedná se o stračenu, ne níž sice nesmí být sáhnuto, ovšem s níž se jako s užitkovým zvířetem skutečně jedná. Učitel je odejit, popř. je mu tři týdny před koncem roku oznámeno neprodloužení smlouvy, jelikož "ubližoval" studentům, zároveň však titéž studenti o hodinách slovně i fyzicky své vyučující inzultují (a pan Pecina to řeší pštrosí politikou spojenou s arogancí a vystupováním předsedy JZD vůči důchodkyni-družstevnici, které aplikuje na citlivou dámu s titulem mgr.). A aby toho nebylo málo, vedení na čele s panem Kropáčkem jedná se studenty výše popsaným urážlivým a ponižujícím způsobem. Zbývá si položit otázku - kdo je tu vlastně spokojen? To ví pochopitelně pouze ten který jedinec sám, z vnějšího pohledu se ovšem zdá, že jediný pádný důvod ke spokojenosti tu má onen pan Kropáček a spolu s ním lidé bez vlastní hrdosti a důstojnosti. Připomíná vám to poněkud jakousi Orwellovskou poentu? Ano, přesně tak to tu funguje. Na školu je přijat (a je na ní vydržován) každý hulvát na úrovni invalidy s mozkem nenávratně poškozeným půlhodinovým přidušením pod hladinou, vzdělaný a inteligentní vyučující vy vůči tomuto stvoření bezmocný (nejexemplárnějším případem byl osud pana Ungermanna - člověka, jemuž co do intelektu nesahali ti, kteří se mu při hodinách nepokrytě vysmívali a uráželi ho, ani do poloviny ponožek), student (jakýkoliv) je však, aby se to nepletlo, cíleně a programově ponižován. Nejedná se tu a žádná selhání jedinců, nýbrž o absurdní drama naživo, expozici lidské omezenosti, chamtivosti, zbabělosti a ztráty cti. To nejmenší, co může slušný student či vyučující udělat, je šířit informace o skutečném stavu věcí a svědomitě tak mařit dokonale zvládnuté potěmkinovské divadýlko, jímž se škola prezentuje před veřejností. Ono se to nakonec dotkne toho, čeho si pan Kropáček a spol. váží patrně nejvíce (někdy mám pocit, že je to jediná věc, jíž skutečně milují) - jejich peněženek.
František Novotný, student H3 Bohemia
Datum: 16.06.2009 08:57
Stále častěji a častěji si vyčítám, proč jsem do tohoto "ústavu" vlastně lezla. Chodila sem o rok starší kámoška a o Bohemce pěla chvalozpěvy, tak mě to přimělo se sem jít podívat na den otevřených dveří. Bohužel se mi tu líbilo. Byla jsem se předtím sice podívat na dvou školách, ale tady mě to učarovalo. Nastoupila jsem do prvního ročníku - super škola, bavilo mě to tu, jenže pak jsem začala vidět ty věci okolo. Jak jsem byla naivní! Během prváku jsme vystřídali tři učitele dějepisu, ve druháku to nebylo o moc lepší. Ba naopak. Postupně jsem to tu začala nenávidět. Na angličtinu jsme dostali učitelku, která byla těhotná. Vedení školy vědělo dlouhou dobu dopředu, že bude odcházet... A chybička se vloudila - téměř měsíc a půl jsme neměli angličtinu, protože vedení prostě nedokázalo najít učitele. Tuším, že to byl pátek, měli jsme suplovanou hodinu a pan učitel D. nám přinesl písemku z AJ, že si ji prý máme napsat. Vzbouřili jsme se, nikdo z nás tam nenapsal ani puntík. Písemka nebyla těžká, ale tady šlo o princip. Měsíc a půl jsme se neučili AJ, tak nebudeme psát písemku. A ejhle - hned po víkendu jsme najednou dostali učitele na AJ. Popravděřečeno se nám jich střídalo víc - asi čtyři.Kromě toho máme každý rok jiného učitele na NJ. Hrůza! A to není to jediné, takových much tu ještě lítá a myslím, že lítat ještě bude.
Nejvíce mě štve vedení školy, jenže to nejspíš nemá cenu tady řešit, bylo by to na hodně hodně dlouhou dobu. Ti, co sem přijdou studovat, na to možná časem přijdou.
Je pravda, že tuhle školu jsem si vybrala sama a lituju toho. Ne kvůli učitelům, jejich přísnosti a špatným známkám. To vůbec. S učiteli vycházím dobře a se známkami jsem také spokojená, ale poznala jsem, jak to tady chodí... Kéž by se mohl vrátit čas, sem bych už nešla.
Upozornění: Vy, co se sem chystáte jít studovat, pečlivě svoje rozhodnutí zvažte. Nechci Vám nakázat: "Nechoďte sem", ale je to jen moje doporučení.
Teď bych chtěla ještě něco vzkázat panu Potůčkovi: Jsem ráda, že jsem Vás poznala a že jste nás NJ učil. Hodně jsem se od Vás naučila a hodiny s Vámi mě bavily. To, co jsem teď napsala, je pravda. Díky Vám jsem se utvrdila v tom, že z NJ chci maturovat a je mi líto, že ne s Vámi, ale čas jde dál a Vy si určitě najdete lepší místo, než tento "ústav". Je to hrozné, ale má domněnka je, že tu s Vámi jenom zametali - rodiče nafrněných žáčků. Za všechny spolužáky z naší třídy Vám DĚKUJI - ZA VŠECHNO.
Odesílatel: Anit-Kabir
Datum: 14.06.2009 17:04
s požadavkem, abych je příští rok neučil,nemohl prý už rozhodnout jinak. Nejdříve jsem si myslel, že jde
o nějaké nedorozumění, protože jsem si žádných vážnějších pochybení nebyl vědom a taky mi ředitel Pecina žádné důvody svého kroku nesdělil. Pokud se domníváte, vážení čtenáři, že o působení učitelů na škole rozhoduje mimo jiné vztah k žákům a kolegům, příprava na vyučování, metodické zvládnutí hodiny či odborné znalosti, nenechte se mýlit. Učitele
s třicetiletou praxí dokáže na Hotelové škole Bohemia "porazit" pokřikování šestnáctiletých žáčků kdesi na parkovišti, což jen podtrhuje úvodní slova předchozí přispěvatelky. Nebo šlo o zástupný problém a vedení školy se nelíbily mé poněkud pravicové politické názory? Nebo jsem snad řekl něco nevhodného? Předpokládal jsem sice, že má kariéra učitele ještě nějaký ten rok potrvá, ale po dvou třech dnech od neblahého rozhovoru již mám jasno. Využiju tlumočnické a překladatelské zkoušky v podnikatelské činnosti. Na Hotelové škole Bohemia je nejdůležitější, kolik žáků platí školné, a proto jsem na druhou stranu rád, že takto pojímaný názor na vzdělání se mne již nebude týkat.
Jiří Potůček, učitel na Hotelové škole Bohemia
Odesílatel: Karolína Misařová
Datum: 16.06.2009 10:29
Panu Potůčkovi: byl jste dobrý učitel, a je mi to líto, že vám neprodloužili smlouvu. ( a opravdu se s těmi vězni jedná lépe) Nashledanou a snad se dočkáte lepšího přístupu, ten si zasloužíte.
Datum: 16.06.2009 14:57
Působil jsem posledních patnáct let na jisté chrudimské střední škole, která si stále zasluhuje velkou úctu. Nevyčítám si příchod na "Bohemku", neboť jsem chtěl změnit prostředí a poznat jiný styl práce. Začátky nejsou mnohdy ani pro pedagoga snadné, v mém případě tomu nebylo jinak, ale vzájemným respektem a touhou po vzdělání jsme překonali mnohé překážky a zůstalo za námi mnoho kvalitní práce. Samozřejmě se nezavděčíte všem, ale jsem přesvědčen, že motivace a zájem o němčinu by v budoucnu naši spolupráci jen a jen posilovaly.
A potom vám oznámí ředitel Pecina, že končíte, jelikož si na vás někdo stěžuje. S vědomím veškeré pokory a skromnosti musím konstatovat, že takto a bez udání relevantního důvodu se s lidmi nejedná, bez ohledu na to, jestli jsou čerstvými absolventy vysoké školy či jestli jim je jako mně pětapadesát. Nevadí mně odchod ze školy, nýbrž způsob jednání pana Peciny.
Ještě bych si dovolil reagovat na některé příspěvky.
Franta Novotný: Skláním se před Tvojí brilantní argumentací.
Circulus: I v podmínkách této školy nepochybuji o Vaší kvalitní přípravě do života, děkuji za milý vzkaz.
Karolína Mísařová: Je pro mne příjemné se poohlédnout po cestě, kterou jsme při němčině spolu ušli. Váš přístup je mi velmi sympatický a držím palce do dalšího studia.
Diesel1: Netřeba mne litovat, neboť i mimo školství se najde zajímavá práce.
Datum: 16.06.2009 14:59
Odesílatel: budoucí žák
Datum: 16.06.2009 15:26
Datum: 07.03.2010 22:02
Datum: 16.06.2009 15:46
Ale hlavu vzhůru, třeba se tu Tobě zrovna bude líbit.
Odesílatel: ta, které se toto nelíbí...
Datum: 15.06.2009 20:32
Prozatím se mějte krásně.:)
Studentka HŠ Bohemia
Datum: 15.06.2009 23:26
Datum: 15.06.2009 23:14
Datum: 04.06.2009 19:17
Odesílatel: podnikatel
Datum: 04.06.2009 19:47
Datum: 04.06.2009 20:33
Odesílatel: Ota Pavel
Datum: 16.06.2009 13:10
Datum: 07.03.2010 22:47
Tomu Tohosovi bych rozhodně nevykal. Bude to jakýsi cucák ...
Datum: 07.03.2010 22:46
V píšničce od Zdeňka Svěráka to tak bylo
Nemít prachy - nevadí.
Odesílatel: Bruno
Datum: 10.06.2009 22:01
Datum: 04.06.2009 20:21
Datum: 05.06.2009 15:50
Datum: 05.06.2009 19:32
Datum: 05.06.2009 16:05
Datum: 05.06.2009 22:40
Datum: 06.06.2009 06:35
Datum: 06.06.2009 12:21
Kdzž budu reagovat ještě na kopiedopisu které zde byli umistěny, vidítevnich někde žehotel chválí studenty? Asi jsem možná slepý, ale já to nikde neviděl, jen jsem se tam dočetl že vedení hotelu Horal se omlouvá, ženemůže přijet na Garden Párty.
Datum: 07.06.2009 08:56
Datum: 08.06.2009 11:11
Odesílatel: Bilbo
Datum: 06.06.2009 17:55
Odesílatel: Lucinka
Datum: 10.10.2009 00:51
Datum: 06.06.2009 12:30
Datum: 07.06.2009 15:16
Datum: 07.06.2009 16:22
Jak už tady psal další student problém s vestičkami které jsou zbytečně předražene. Jsou sice šité na míru, ale ať se zeptáte kterékoliv švadleny, tak vám řekne, že by Vám to ušila minimálně o polovinu levněji!!
A když znovu použiju počty: školné v průměru 17000 Kč za školní rok x 4= 68000 Kč, myslíte si, že vestičky by nám škola nemohla koupit? Když k tomu připočtu další výdaje, jako je oblečení na obsluhu, do kuchyně a učebnice tak se dostanu za ty 4 roky určitě na částku 80000 Kč a to nepočítám kapesné, cestovné a kapesné na praxi to už bych se blížil ke 100000 Kč. Opravdu bych čekal že za tyto peníze s námi bude škola jednat alespoň trochu lidově.
JEŠTĚ JEDEN VZKAZ PRO TOHOSE:? O TÉ ŠKOLE VÍTE SNAD JEN TO ŽE MÁ ÚSPĚCH, COŽ JSEM VÁM NEPOPŘEL, BA NAOPAK JSEM TO JEŠTĚ PŘIZNAL. ALE KDYŽ O TÉ ŠKOLE NIC JINÉHO NEVÍTE, TAK SE VĚNUJTE JINÉMU TÉMATU A NEOSPRAVEDLŇUJTE ŠKOLU, VŠICHNI LIDÉ CO SEM PÍŠOU PŘÍSPĚVKY TAK CHTĚJÍ JEN VAROVAT VEŘEJNOST PŘED TOUTO ŠKOLOU!!
Datum: 07.06.2009 17:19
Odesílatel: Ivanhoe
Datum: 09.06.2009 13:21
Datum: 09.06.2009 15:59
Odesílatel: další student HŠ
Datum: 10.06.2009 12:44
Odesílatel: k.l.
Datum: 10.06.2009 13:52
Odesílatel: Grofka
Datum: 11.06.2009 17:51
Odesílatel: Grofka
Datum: 11.06.2009 17:46
Odesílatel: Pecina Jaromír
Datum: 16.06.2009 16:31
při každém rodičovském sdružení (čtyřikrát za rok) jsou schůzky s ředitelem školy, kde můžete své připomínky řešit. Jinak také kdykoli jindy (pozn. za třináct let působení na tomto pracovišti nemám jedinou absenci).
Velice mne mrzí Vaše velké další výdaje na naší škole, ale uvedu několik faktických skutečností z období tohoto nebo minulého školního roku (pozn.nejen z oblastí, na které poukazujete).
Barmanský kroužek – poplatek 450,-Kč/rok. Toto považuji za symbolický obnos (a předem na něj poukazuji již při prezentaci školy). Jedná se o poplatek jednak na suroviny (míchají se také velmi drahé značky, které končí posléze ve výlevce), jednak pro vztah k nepovinnému kroužku (pozn. když si něco platím, tak tam docházím). Průměrné náklady pro školu na jednu barmankou soutěž jsou cca 25 000,-Kč – obsazujeme pouze soutěže celostátního nebo mezinárodního významu (náklady tvoří trénink tzn. práce pedagoga nad rámec pracovní doby, suroviny, ze kterých se míchá, popř. ozdoby, doprava, ubytování, stravování, startovné, pedagogický dozor, suplování popř. práce o sobotách či nedělích). Škola je špičková právě v této oblasti, přičemž za největšími celostátními a mezinárodními úspěchy stojí podle Vás ta „neschopná učitelka“ s metodami před dvaceti lety (jinou asi nemyslíte?!). Tato vyučující je dlouholetou členkou CBA, absolvovala kurzy moderních trendů nejen ve špičkových hotelích, ale např. i ve švýcarském Churu.
Interních barmanských soutěží ve škole se může zúčastnit kterýkoliv žák. Studenti jsou posuzováni také nezávislými odborníky např. z CBA nebo renomovaných firem např. Bohemia Sekt, Zlatopramen, Vitana apod. Nejlepší z nich kvalitně reprezentují školu – ani Vy nepopíráte, že zde existují hmatatelné výsledky.
To, že nemáme preferované jedince dokazuje celá řada jmen těch, kteří letos uspěli na soutěžích celostátního či mezinárodního významu. Tomáš Palička – jeden z nejlepších barmanů v kategorii FLAIR v republice, další barmani Václav Abrahám, Tomáš Hrubý, Iva Kuklová, druhý nejlepší sommeliér v republice v juniorské kategorii Jan Žežula, třetí nejlepší číšník ze soutěže GASTROJUNIOR Jakub Dubský, kuchaři Tomáš Košnar, Matěj Zeman…
Kuchařský kroužek – poplatek 500,-Kč/rok. Situace je podobná tak, jako je popsáno výše u barmanů. Kroužky nejsou povinné.
Nepovinný jazyk – ruština, francouzština cca 500,-Kč/rok, otevíráme dle zájmu, žáci hradí pouze odměnu pro pedagoga.
Adaptační kurz I. ročníků – 600,-Kč/osobu/tři dny, zahrnuta je doprava, strava (5krát denně plus grilování na terase), ubytování, tělocvična, hřiště.
Lyžařský kurz I. ročníků – kdo chce, ten se jej zúčastní, pro ostatní je zajištěna výuka.
Odborné kurzy lektorů (kteří nejsou členy pedagogického sboru a nabízejí jednorázové rekvalifikace s možností uplatnění v zemích EU či jinde ve světě) – barmanský kurz – 3000,-Kč/týden, vykrajování ovoce a zeleniny 1200,-Kč/dvoudenní, studená kuchyně 2500,-Kč/týden, sommeliérský – 1500,-Kč/třídenní. Tyto kurzy se otevírají pouze dle zájmu žáků z celé školy. Kurzy nabízejí odborníci z AKC, CBA apod., nejsou v žádném případě povinné a otevíráme je na základě zájmu studentů, popř. v rámci dalšího vzdělávání pedagogických pracovníků.
Exkurze – I. ročník Plzeňský Prazdroj, Bohemia Sekt Starý Plzenec – hrazena školou.
Exkurze II. ročník Vitana Byšice, Mělník – hrazena školou.
Exkurze GO – výstava cestovního ruchu v Brně – hrazena školou včetně vstupenky na výstaviště.
Exkurze IV. ročník - Praha, divadelní představení (žáci si hradí pouze vstupenku na představení), doprava a další exkurzní činnost po Praze hrazena školou.
Návštěva tropického centra v Německu – dvoudenní exkurze oboru cestovní ruch (žáci hradili 9,5EUR), doprava byla hrazena školou.
Hotel Intercontinental – exkurze v Praze, hrazeno školou.
Návštěva ligového utkání v kopané v Praze (pozn. Žižkov-Slavia)- v režii školy včetně vstupného pro obory pedagogického lycea a cestovního ruchu.
Hvězdicový zájezd – severní Morava – Polsko (Wieliczka, Krakov) – pro obor cestovního ruchu, doprava hrazena školou (rodiče platili 1500,-Kč tzn. ubytování, strava).
Praxe v Karlových Varech (Grandhotel Pupp, Bohemia – Lazně a.s.), Krkonoše (Horal), Praha (Hotel Praha), Luhačovice (Jurkovičův dům, Hotel Palace) – odměna studentům je vyplácena na základě zákona č. 563/2004Sb., žáci si hradí personální stravu a dopravu na základě Smlouvy o studiu mezi rodičem a školou.
Praxe v Českém domě v Moskvě – náklady pro rodiče (letenka tam i zpět a pojištění tj. dohromady cca 10 000,-Kč). Studenti mají byt 3+1 zdarma k dispozici i s českým programem televize. Průměrná odměna za celou stáž je 1100EUR. Nabídka tří míst na dva měsíce pokrývá poptávku (v žádném případě nejezdí vybraní nebo preferovaní žáci).
Praxe v Německu – Úřad práce v Německu (ZIHOGA) garantuje 80EUR jednorázově na cestu, odměna 300EUR /měsíčně. ZIHOGA nám garantuje 20 míst (dle zájmu žáků jsme obsadili pouze 17 míst). Tato praxe je tříměsíční včetně hlavních prázdnin. Nejezdí preferovaní žáci viz nabídka 20 míst – obsazeno 17 míst.
Žáci si hradí školní uniformy (ve druhém ročníku), učebnice a dopravu na pracoviště praktické výuky (rodiče jsou s tímto seznámeni před nástupem do školy – při prezentačních akcích i ve Smlouvě o studiu mezi rodiči a školou) – to není žádné tajemství?!
Jednorázové brigády – nárazově nabízíme žákům možnost přivýdělku v oboru od 50,-Kč/hodinu plus náklady na dopravu. Nabídky nám postupuje kongresové centrum Aldis v Hradci Králové. Zájem studentů je minimální.
V některých hodinách se třídy dělí dokonce na čtvrtinu (jako soukromý subjekt nejsme vázáni státním normativem pro dělení žáků do skupin). Zde se snažíme o skutečně individuální přístup k žákům a od něho se odvíjejí i skvělé výsledky na soutěžích a odbornost studentů.
Škola vlastní nejvyšší ocenění pro organizaci v oboru – Zlatou medaili Magdalény Dobromily Rettigové, opakovaně jí byl udělen Certifikát kvality od SSŠČMS, má velmi dobré hodnocení ČŠI, každoročně probíhá audit hospodaření školy.
Je s podivem, že (dle Vašich soudů) takto špatný pedagogický sbor s častou fluktuací připravuje studenty schopné obstát v celostátní konkurenci (např. na soutěžích se vedle manuální zručnosti posuzují jazykové a další teoretické vědomosti, komunikativní schopnosti, vystupování, chování, úprava zevnějšku…) a vynikající výsledky jsou doložitelné. Osobně si dovolím všem opět poděkovat za skvělou práci.
Na základě statistiky Úřadu práce v Chrudimi (z května 2009) není v jeho evidenci ani jeden náš absolvent!
Vážení pisatelé – výše jsou uvedena konkrétní, hmatatelná a doložitelná fakta, kterými mohu argumentovat na Vaši výzvu. Bohužel, stránky jsem si přečetl až nyní, na upozornění. Nespokojenost každého z Vás, kdo má bezprostřední kontakt se školou, mne velice mrzí, ale jsem kdykoliv ochoten Vaše problémy řešit, pochybnosti doložit. Pisatele, kteří vydrželi až do čtvrtého ročníku neuvěřitelně strádat obdivuji. Z každého úspěšného absolventa školy mám upřímnou radost (není jich málo a rád se s nimi setkávám).
Na těchto stránkách mi však nezbývá nic jiného, než poděkovat všem těm, kteří jsou ve škole spokojeni, všem našim učitelům i rodičům, kteří nám nadále svěřují své děti neboť škola je i pro příští školní rok plná. Snažíme se, abychom Vás nezklamali!
Mgr. Jaromír Pecina
ředitel školy
Datum: 17.06.2009 11:57
Datum: 16.06.2009 20:55
http://www.facebook.com/group.php?gid=110550441473
Máme již skoro 20 členů... :)
Na uvedené adrese jsem si dovolil citovat příspěvky z posledních dvou dní. Na požádání Váš příspěvek z dané adresy stáhnu. Kontakt najdete na výše uvedené adrese.
Datum: 05.07.2009 23:49
Na hotelové škole musíte přeci využívat možnosti - jezdit do ruska ( po tom co si to sami zařídíte)a další a další věci, ze kterých se těží prachy. Čim víc budete škole pomáhat s těžbou, tím lepší známky budete dostávat od učitelů (protože si na vás nedovolí, jelikož ví, že nejste jen tak někdo komu stačilo dát škole pouze 16 000 za školné. ) a navíc se tolik nenadřete u maturitní zkoušky, aby jste dostali třeba za 2. Popravdě je to začarovaný kruh...Buď posloucháte názory žáků na vedení a názory vedení na žáky. Navíc máte absolutní bordel ve vzdělání, protože v pátek jdete do školy a v pondělí vás už učí někdo jiný
Tady se nehledí na nějakou rovnost všech. Čím více máte nabušený měšec penězi, Vítejte v klubu
Jinak současní studenti, svoje názory sem piště až po maturitě, budete mít za tu dobu daleko širší pohled na tuto školu a zniňovat se zde jestli je ta nebo tamta učitelka těhotná mi přijde padlý na hlavu. Aspoň sem nepište celá jména, bude to vypadat jinak.
Datum: 20.08.2009 13:04
Datum: 20.08.2009 14:14
Datum: 07.03.2010 22:16
Jinak když si student postěžuje na učitele, tak letí. V opačném případě to je blbost, alespoň pro vedení. Neměli by koho vysávat. A stížnostmi studentů, kteří dělají "lejno" a vše vždycky svedou na učitele se vedení vytvoří vždy záminka učitele vyrazit.
Učitele z hotelovky nemůžete soudit takto...dobrý nebo špatný. všichni tam stojí za stejné lejno ...
Datum: 09.03.2010 01:55
Odesílatel: Noctua
Datum: 24.08.2009 15:13
Odesílatel: cik-cik
Datum: 24.08.2009 19:42
Datum: 20.08.2009 20:14
S neskutečně arogantním pozdravem
Váš
Jiřík
Datum: 21.08.2009 08:37
Odesílatel: Korbis
Datum: 24.08.2009 20:07
S pozdravem od Korbis pro Tohos
Datum: 07.03.2010 22:19
To snad Tohos ví
Datum: 21.08.2009 22:19
Vymýšlíš si, Tohosi,
báchorky o průmce,
téměř magor z toho jsi,
připomínáš tupce.
Snad jsi spatřil z rychlíku
průmyslovou školu,
sedáváš však, balíku,
u jiného stolu.
znám tě dobře, Tohosi,
uspávači hadů,
zlikviduješ kohosi
ve svém vlastním smradu.
S Parúbkem a komouši,
děvkami a Czepkem,
k službám, mistře Hanouši!
Já tě zovu - zmetkem.
Datum: 08.09.2009 16:15
se rozčilovat.Každopádně se mi toto chování nelíbí.
Odesílatel: Guláš
Datum: 07.10.2009 19:00
Tato stránka je přístupná libovolným prohlížečem, nejlépe však vypadá v prohlížeči, který podporuje HTML 4.0 a CSS 2 (Internet Explorer od verze 5, Mozilla, Opera a další). Pokud čtete tuto zprávu, Váš prohlížeč zřejmě dostatečně nepodporuje CSS. Stránku sice vidíte bez pokročilejšího formátování, avšak veškerý obsah je plně přístupný i pro Vás.